Napadač na Peratovića ponovno u istražnom zatvoru

Foto: Hina

NAPADAČ na novinara Željka Peratovića Zihnija Grahović ponovno je u karlovačkom istražnom zatvoru, gdje će ostati dok se ne ispitaju on i svi svjedoci jer je u utorak pristupio ključnom svjedoku i time prekršio mjeru opreza uspostave kontakta sa svjedokom tijekom istrage, rekao je za Hinu nakon ročišta sudac istrage Ivan Perković.

Po njegovim riječima, proveo je dva ročišta kako bi utvrdio je li točna prijava da je osumnjičenik kontaktirao sa svjedokom pa je - nakon toga - donio rješenje o lišavanju slobode jer je "smisao te mjere zabrana utjecaja na svjedoka".

Osumnjičeni Zihnija Grahović branit će se iz istražnog zatvora, a ostala dvojica osumnjičenika - otac i sin Čunko su na slobodi.

Peratović zadovoljan

Peratović je zadovoljan što je sudac istrage pritvaranjem jednog od njih omogućio da istraga bude što regularnija te ponajprije zato što se, kako je rekao, "boji za svoju glavu".

Općinsko državno odvjetništvo vodi protiv osumnjičenih istragu za pokušaj nanošenja teških ozljeda, a Peratović je, nezadovoljan takvom kvalifikacijom djela iz policijske kaznene prijave, Županijskome sudu u Karlovcu predao svoju kaznenu prijavu kojom ih tereti za pokušaj ubojstva.

U svojoj kaznenoj prijavi on ističe kako je 'činjenica' da prijavljene nikad ranije nije susreo te da i dalje "sumnja da postoji naručitelj njegova zastrašivanja, koje je završilo pokušajem ubojstva" te da se, nakon što su samo dva dana kasnije pušteni na slobodu, "osjeća još uplašenije za vlastiti život, živote članova svoje obitelji i za život svjedoka Franje Požgaja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.