Napad u Donecku: Dvojica dječaka poginula igrajući nogomet

Ilustracija: Arhiva

DVOJICA dječaka ubijena su u srijedu u bombardiranju sportskog terena u Donecku, na pobunjeničkom proruskom istoku Ukrajine, dok se Kijev priprema za moguću ofenzivu separatista.

Tragedija se dogodila u uporištu pobunjenika dok je skupina mladih igrala nogomet na školskom terenu, samo tri kilometra udaljenom od zračne luke u Donecku.

Na društvenoj mreži Twitteru ukrajinski ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkine je napisao da su "svi šokirani tim nehumanim napadom" i pozvao Organizaciju za sigurnosti i suradnju u Europi (OESS) da hitno pošalje svoje promatrače na mjesto zločina kako bi pronašli odgovorne.

Ranije tijekom dana, premijer Arsenij Jacenjuk rekao da će Ukrajina prestati iz proračuna financirati teritorij pod kontrolom pobunjenika na istoku zemlje.

Ahmetov zavapio: Prestanite ubijati djecu!

"Prije nekoliko sati u mom rodnom okrugu eksplodirale su granate na području škole koju sam pohađa. U tom trenutku na nogometnom igralištu nalazili su se tinejdžeri. Dvojica su poginula dok su četvorica teško ozlijeđena i nalaze se na jedinici intenzivnog liječenja.

Još jedna tragedija se dogodila. Utjecala je na nevine ljude, djecu ovog puta.

Prije svega, želim iskazati sućut rodbini poginulih tinejdžera. Obitelji ozlijeđenih želim poručiti da ćemo učiniti sve što je moguće kod njihovog liječenja. I želim poručiti ovo: Nikoga neću ostaviti na cjedilu. Moj Humanitarni centar će pružiti svu potrebnu pomoć žrtvama ove tragedije.

Recite mi, koliko je još mrtve djece i suza potrebno da se ovaj rat završi? Pozivam sve: Prekinite pucnjavu! Prestanite ubijati civile! Prestanite ubijati djecu", napisao je Rinat Ahmetov, vlasnik nogometnog kluba Šahta iz Donecka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.