Nakon referenduma mirenje sindikata i Vlade: "Prijetnje su nas samo razljutile"

NAKON provedenog referenduma danas se nastavlja mirenje Vlade i sidnikata. Devedeset posto članstva izjasnilo se protiv ušteda. Ovi rezultati za Vladu nisu obvezujući, a sindikati prijete tužbama i poručuju: ne možete rušiti kolektivni ugovor!

"Prijetili su nam odmazdom i smanjenjem plaća, a postigli upravo suprotno, razljutili su članstvo", poruka je sindikalnih čelnika Vladi nakon objavljenih rezultata referenduma. Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata srednjih škola.

Otpor Vladi pružilo je nešto više od 90 posto članova, u svakom od pet sindikata koji su proveli referendum. Iako rezultati za Vladu nisu obvezujući Zvonimir Laktašić iz Sindikata učitelja smatra kako bi ipak trebali prisiliti Vladu da promijeni retoriku. Danas se tako nastavlja mirenje, a uštede, najavljuju, neće potpisati. Prijedlog Vlade glasi: nema dviju božićnica, jednog regresa, u idućoj će se godini prepoloviti i jubilarne nagrade, smanjnuje se dnevnica i naknada za prijevoz.

Dogovora, sve je izglednije, ni ovoga puta, neće biti. Vlada prijeti rezanjem plaća za 10 posto i raskidom ugovora, a sinidkati odgovaraju kako u tom slučaju cijela stvar ne može proći bez sudskih tužbi, štrajkova i prosvjeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.