Nakon glumca - sindikalac: Bucat iz Dalmacijavina vodi splitske Laburiste, Štrljić se oprostio od politike

Screenshot: YouTube, Foto: Press

PRILIČNO nezapaženo prošla je smjena na čelu splitskih Laburista. Prije dva mjeseca organizaciju je od Milana Štrljića, dugogodišnjeg intendanta HNK Split i poznatog glumca, preuzeo Lukica Bucat, široj javnosti najbolje poznat kao sindikalni vođa radnika Dalmacijavina.

"Štrljić se povukao, pretpostavljam zbog rezultata na lokalnim izborima. U narednom razdoblju konsolidirat ćemo stranku u Splitu te se pripremiti za izbore za EU parlament i kotarske izbore", kaže Bucat. 

Rad za sve

Osim promjene na čelu splitske organizacije, Laburisti imaju i novu predsjednicu na nivou županije. Na ovog tjedna održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini u prvom krugu s uvjerljivom većinom izabrana je dr. Mira Morović, voditeljica Laboratorija za fiziku mora Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Kao i Lukica Bucat, i dr. Morović dolazi iz sindikalnih krugova. Od 1994. godine predsjednica je podružnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

"Zalagat ćemo se za pravdu, dostojanstvo i pravo na rad svakog građanina, bez obzira ne njegovu vjersku, nacionalnu, spolnu, političku pripadnost ili usmjerenje", najavila je dr. Morović.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.