"Naftna industrija Srbije nastoji integrirati cijelu regiju"

Foto: NIS/flickr

GENERALNI direktor Naftne industrije Srbije (NIS), Kiril Kravchenko izjavio je danas da ta tvrtka ima stabilno poslovanje, da vidi njezinu dobru budućnost u Srbiji i da ona nastavlja širiti s ciljem da integrira cijelu regiju, prenosi Tanjug.

Kravchenko je na Međunarodnoj konferenciji "Kvantni skok" rekao da ta kompanija radi u 11 zemalja i da okosnicu NIS-a čine srpski stručnjaci.
 
On je kazao da je NIS okupio Srbe iz gotovo cijelog svijeta - Australije, Novog Zelanda, Kanade, Velike Britanije i drugih, europskih zemalja i da njima pripada više od 40 rukovodećih mjesta u menadžmentu NIS-a.
 
Prema njegovim riječima u NIS-u nikada nije bilo preglasavanja između dva glavna dioničara, a to su Vlada Srbije i Gazprom, i da su sve odluke do sada bile donesene uz njihovo potpuno slaganje.
 
Čelnik NIS-a osvrnuo se i na događaje u Hrvatskoj, te je komentirao odnos Vlade i MOL-a.
 
"U Hrvatskoj u prethodnih četiri ili pet godina imamo stalne konflikte dioničara, a gdje je sada INA, koja je prije pet godina bila tri puta veća i jača od NIS-a", kazao je Kravchenko.
 
On je istaknuo da vidi dobru budućnost poslovanja NIS-a u Srbiji, da tome dosta pridonosi Vlada Srbije s kojom imaju djelotvornu suradnju.
 
Govoreći o planovima Kravchenko je rekao da su u tijeku pripreme za modernizaciju rafinerije u Novom Sadu, koju treba sačuvati, kao i da će ona proizvoditi kvalitetna maziva.
 
On je dodao i da su rafinerije koje proizvode kvalitetna maziva, koja se proizvode u rafineriji u Novom Sadu, rijetke rafinerije u svijetu.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.