Načelnik Lozić povukao prijedlog proračuna: Pada li SDP-ova vlast u Milni?

Foto: Općina Milna

NAKON Omiša i Dubrovnika, čini se da će u još jednoj sredini doći do pada vlasti zbog proračuna. Jučer je u Milni na Braču SDP-ov načelnik Frane Lozić povukao prijedlog proračuna za 2015. godini te će se o njemu glasati za tjedan dana.

SDP računa na nezavisne vijećnike

Predsjednik Općinskog vijeća SDP-ovac Luka Marinović uvjeren je da bi proračun prošao da se o njemu glasalo i da to nije razlog povlačenja. SDP sa svoja tri vijećnika računa na podršku trojice nezavisnih vijećnika, što bi im trebalo biti dovoljno da se proračun izglasa jer se Vijeće sastoji od 11 vijećnika.

Marinović smatra da problema neće biti te da će Lozić sve uspješno prebroditi te na idućim izborima biti ponovno izabran, što bi mu bio četvrti mandat na čelu Općine.

Siniša Poklepović iz oporbenog HDZ-a kaže da se radi o političkom potezu te da načelnik Lozić možda nije bio siguran da će imati dovoljno ruku da progura proračun. Sve će se znati za tjedan dana, oprezan je Poklepović.

Vijećnici se načelnika odrekli, ali bez ikakvog učinka

Zadivljujuć' je optimizam SDP-ovaca u Milni jer su se vijećnici u travnju ove godine, nakon što je Lozić u svega tjedan dan dvaput osuđen svog načelnik odrekli, tj. izglasali su mu nepovjerenje. Riječ je o potezu deklarativne naravi bez ikakvog pravnog učinka. Buna protiv Lozića podigla se jer je račun Općine blokiran na 11 milijuna kuna, i to zbog toga što je načelnik isti teren prodao dvaput, radi čega je i osuđen na 10 mjeseci zatvora nepravomoćno. U drugom postupku za bespravnu gradnju, uvjetna kazna mu je "poništena" jer je Županijski sud zaključio kako se radi o beznačajnom kaznenom djelu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.