Muslimanske zajednice Velike Britanije: "Muslimani, zaustavite otrov ekstremizma"

Foto: FAH

MUSLIMANSKO vijeće Britanije, najveća krovna muslimanska grupa u zemlji, osudilo je "stravično ubojstvo" Jamesa Foleyja u Siriji te je pozvalo sve muslimane da zaustave "otrov ekstremizma" koji se pokušava infiltrirati u muslimanske zajednice.

Jedan od čelnika britanskih muslimana uputio je apel muslimanima da se suprotstave džihadističkoj supkulturi, u reakciji na brutalnu snimku.

"Ta supkultura unutar društva koja na džihad gleda kao na nešto kul, u tome se krije pravi izazov. To je problem koji utječe na sve nas, a jedini način na koji možemo učinkovito reagirati je taj da se ujedinimo u radu na njemu", rekao je Iqbal Sacranie, savjetnik Muslimanskog vijeća Britanije.
 
Britanski premijer David Cameron rekao je u srijedu kako se čini da je krvnik sa snimke IS-a Britanac, jedan od stotina Britanaca koji su otputovali u Siriju kako bi se borili na strani Islamske države, prenosi Reuters.

"Potpuno osuđujemo psihopatsko nasilje (IS-a), bilo da ga vrše na manjinama, na civilima ili na drugim muslimanima. Užasnuti smo gnjusnim ubojstvom Jamesa Foleyja, novinara koji je otišao u tu regiju kako bi prokazao kršitelje ljudskih prava unutar sirijskog režima", izjavilo je Muslimansko vijeće Britanije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.