Murdoch optužen za piratstvo: News Corp hakirao konkurentske televizijske postaje?

PRITISAK na Murdochov News Corp sve više raste. Dok traje suđenje za hakiranje telefona slavnih osoba, pa čak i britanskih vojnika u Afganistanu i njihovih obitelji, u Velikoj Britaniji i Australiji pojavile su se optužbe da je News Corp preko posebne tajne jedinice hakirao konkurentske televizijske postaje, javlja Reuters.

Prve informacije o postojanju News Corpove tajne jedinice pojavile su se danas u australskom časopisu ~The Australian Financial Review". Jedinica nazvana Operational Security osnovana je 1990. godine s jednim ciljem - sabotiranja konkurentskih televizijskih postaja.

Operational Security bila je jedinica News Corpovog ogranka NDS, koji je ranije u ožujku prodan tvrtki Cisco Systems za pet milijardi dolara. Priča o navodnom hakiranju konkurentskih TV postaja objavljena je ranije tijekom tjedna u BBC-evoj emisiji "Panorama", a najnoviji medijski natpisi samo su potvrdili sumnje.

NDS je već ranije bio sumnjičen na piratstvo, ali su optužbe odbačene. Jedinica Operational Security okupljala je policijske službenike i djelatnike obavještajnih službi, a osnovana je s ciljem da pronalazi hakere koji su pokušali napasti News Corp. No, čini se da se agencija odlučila svojim snagama koristiti na drugi način.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.