Mozilla napala Kongres: Domet CISPA-e seže puno dalje od polja internetske sigurnosti

KOMPANIJA Mozilla, najpoznatija po svom popularnom web browseru Firefoxu, izdala je priopćenje u kojem se žestoko obrušila na Kongres zbog prihvaćanja CISPA-e te se jasno svrstala na stranu kompanije koje se otvoreno protive ovom kontroverznom prijedlogu zakona.

U svom memorandumu objašnjavaju kako njihov stav ne podrazumijeva poticanje cyber napada, već se njima samo želi naglasiti tvrtkina želja da se zaštite prava njenih korisnika.

"Iako mi svim srcem podupiremo sigurniji internet, dohvat CISPA-e evidentno odlazi puno dalje od polja internet sigurnosti i zato je ne možemo podržati. Ovaj prijedlog zakona narušava našu privatnost, uključuje vrlo mutne i nejasne definicije cyber sigurnosti i povrh svega daje imunitet kompanijama i vladama u slučaju pogrešnog korištenja privatnih informacija korisnika. Nadamo se da će Senat uzeti dovoljno vremena da razmisli o ovim problemima prije nego li nastavi sa zakonodavnom procedurom", stoji u službenoj izjavu Mozille.

Tako se ova kompanija svrstala na stranu kritičara zakona, koja trenutno obuhvaća Bijelu kuću, demokrate u Zastupničkom domu, republikanskog predsjedničkog kandidata Rona Paula, Reddit i American Civil Liberties Union.

S druge strane, brojne su kompanije iz IT sektora podržale kontroverzni prijedlog zakona, poput Facebooka, Microsofta, IBM-a, jer su u njoj vidjeli priliku za dobru zaradu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.