Mornar: Problem asistenata u nastavi bio bi riješen i bez prosvjeda roditelja

Foto: Hina

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar rekao je danas da bi problem asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama bio riješen i bez prosvjeda roditelja.

"Taj je problem riješen i mislim da to nije bio takav problem kakav se prikazao u medijima, a i bili smo na putu rješenja", rekao je ministar Mornar koji je danas s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem u zagrebačkoj osnovnoj školi Malešnica podržao akciju "Poštujte naše znakove".

Na pitanje odakle je namaknut novac za asistente, ministar je rekao da je on pronađen u rezervama te da će iz Europskog socijalnog fonda doći 44,7 milijuna kuna. "Mislim da ćemo time pokriti sve potrebe", rekao je ministar istaknvuši kako se sada pokazuje da su potrebe otprilike tolike koliko ima novca. "Sve drugo bilo bi i previše", dodao je.

Novinari su ministra pitali i o njegovu putu u SAD s premijerom Zoranom Milanovićem krajem rujna. Mornar ističe da Hrvatska može u informacijsko-tehnološkom sektoru ponuditi jako puno te da je IT jedan od naših najboljih izvoznih proizvoda.

"Mi u suradnji s velikim svjetskim kompanijama možemo u Hrvatsku dovesti puno posla te postići da naši mladi ljudi ovdje rade i plaćaju porez, a izvoze svoju pamet", rekao je Mornar dodavši da će u SAD-u pokušati privući velike svjetske softverske kompanije da investiraju u Hrvatsku.

Dodao je da će posjetiti i naše iseljenike, koji imaju respektabilne pozicije u američkom društvu te ih pozvati da se i oni uključe u investicije u Hrvatskoj.

Ministri Ostojić i Mornar podržali su danas preventivnu akciju MUP-a i partnera "Poštujte naše znakove" tijekom koje će biti održana i likovna radionica "Poštujem prometni znak – ja sam đak prvak" te interaktivna radionica "Policajac – prijatelj pomagač".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.