Mimica: Potrošači mogu biti pokretači gospodarskog oporavka

Foto: Hina

POVJERENIK Europske komisije za zaštitu potrošača Neven Mimica najavio je kako će pokrenuti informacijsku kampanju o pravima potrošača, ističući da potrošači mogu biti pokretači gospodarskog oporavka i rasta.

U povodu Svjetskog dana prava potrošača, koji se obilježava 15. ožujka, europski povrerenik Mimica hrvatskim se udrugama potrošača te Iliji Rkmanu iz Saveza „Potrošač“ pismom obratio iz Grčke, gdje se nalazi na konferenciju o zaštiti potrošača i socijalnoj uključenosti u doba krize.

Povjerenik EK za zaštitu potrošača, na konferenciji, u povodu međunarodnog i europskog dana potrošača, sudjeluje na poziv Europskog gospodarskog i socijalnog odbora.

"U Grčkoj ću službeno pokrenuti i informacijsku kampanju o pravima potrošača, koja predstavlja još jedan važan korak prema podizanju svijesti potrošača o njihovim pravima kao i cjelokupnom jačanju položaja potrošača na tržištu. Jer potrošači mogu i moraju biti pokretači gospodarskog oporavka i rasta - no to je moguće jedino ako se osjećaju sigurno i samouvjereno", navodi Mimica.

Ističe kako će nastaviti raditi na jačanju informiranosti potrošača i poboljšanju zaštite njihovih prava, a naročito kroz promicanje učinkovitih mehanizama za rješavanje pritužbi i sporova te daljnje osnaživanje uloge organizacija za zaštitu potrošača u svim državama članicama Europske unije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.