Marasović usporedio Vladu s nacističkom Njemačkom, a Nenada Stazića s Goebbelsom

Screenshot: YouTube

DUJOMIR MARASOVIĆ, zastupnik HDZ-a, još jednom je "zasjenio" sve svoje kolege u žučnoj saborskoj raspravi o fiksiranju tečaja švicarskog franka.

Sve je zakuhala Natalija Martinčević, članica reformističke stranke Radimira Čačića. Ona je u raspravi zamjerila Vladi da "propušta prilike i ne donosi odluke".

Izazvalo je to reakciju SDP-ovca Nenada Stazića, koji je odmah skočio u obranu Vlade, odnosno svoje stranke.

"Ja vas, boga mi, ne razumijem. Pa što je ovaj zakon nego odluka Vlade? Ako baš hoćete, to je i ispunjavanje dužnosti Vlade jer dužnost je Vlade da zaštiti svoje građane. Za što se vi zalažete? Da građani budu pod ovrhama, da plaćaju 1500 ili 2000 kuna veće rate? Da ih se izbacuje iz stanova? Znam da opoziciji nije lako priznati da je Vlada povukla dobar potez, ali nemojte napadati zato što pomaže građanima da prežive", rekao je Stazić.

Ovakav Stazićev nastup digao je živce Marasoviću. Odmah je HDZ-ov dr. Duje skočio u obranu kolegice Martinčević.

"Što se tiče kolege Stazića, tko njemu više vjeruje? To je ista stvar kao što je Goebbels u četvrtom mjesecu 1945. pričao da će Njemačka pobijediti, a rusi su bili u predgrađu Berlina. Toliko je danas uvjerljiv Stazić. Nemojte da vas to deprimira", rekao je Marasović.

Usporedba s nacističkim šefom propagande Staziću nije dobro sjela. Zatražio je stanku pa poručio da je "izvan svake mjere" uspoređivanje zastupnika s Goebbelsom, a Vlade s Hitlerovim Reichom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.