Mađari srezali bruto plaće hrvatskih članova uprave u Ini za 60.000 kuna

Foto: ina.hr

NADZORNI odbor Ine odobrio je na današnjoj sjednici prijedlog izmjene sustava naknada članova Uprave Ine, a koji podrazumijeva podjelu na fiksni i varijabilni dio pri čemu će varijabilni dio biti izravno ovisan o ostvarenoj EBITDA i kapitalnim investicijama, odnosno poslovnim rezultatima kompanije, navodi priopćenje iz Sektora korporativnih komunikacija.

Kako piše Banka.hr, dosad su mađarski i hrvatski članovi imali različite ugovore o radu iako su zaposleni u istoj kompaniji. Pritom je hrvatska strana imala dodatne pogodnosti koje im je još 2011. godine dodijelila vlada HDZ-a, pa je njihova plaća iznosila oko 130.000 kuna bruto.

Mađari su današnjom odlukom "uravnotežili" iznose plaća, pa bi fiksni mjesečni iznos za hrvatske članove prema neslužbenim informacijama koje prenosi Lider trebao iznositi 70.000 kuna bruto (oko 36.000 kuna neto) uz varijabilne bonuse ovisne o uspješnosti poslovanja.

Iz priopćenja je nejasno je li prihvaćen zahtjev hrvatskih članova za smanjenje plaća izvršnim direktorima kako one ne bi bile veće od onih članova Uprave.

Nadzorni odbor Ine broji devet članova - pet Mađara i četvero Hrvata. Njegov predsjednik je Siniša Petrović, potpredsjednik je György Mosonyi, a u njemu su još Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horváth, József Molnár, Oszkár Világi, Maja Rilović, Željko Perić i Mladen Proštenik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.