Lubitz u zadnjim sekundama razmišljao da odustane od rušenja aviona?

Foto: FAH

JE LI moguće da se Andreas Lubitz u zadnji čas predomišljao i pokušao izbjeći rušenje Germanwingsovog Airbusa, pita se Daily Mail, nakon što je crna kutija otkrila nove informacije o zadnjim sekundama kobnog leta.

Netom prije udara zabilježeno je, naime, blago pomicanje pilotske palice na kopilotovoj strani kokpita. Pomicanje palice zabilježeno je netom prije pada, nakon što je Lubitz već podesio autopilot tako da avion zabije u planinu.

Istražitelji su došli do podataka da je palica vrlo blago pomaknuta, a pomak je trajao tek 30-ak sekundi. Pomicanje palice nije bilo dovoljno snažno da ugasi autopilota, kojeg bi ugasio bilo koji jači trzaj pilotske palice.

Pritisak na palicu prestao je točno jednu minutu i tri sekunde prije udara u planinu. S obzirom da se radilo o vrlo blagom pomaku, moguće je da su se Lubitzu u zadnjim sekundama života jednostavno tresle ruke, ali brojni mediji, posebice njemački i britanski tabloidi, prenose i tezu da se Lubitz netom prije udara premišljao oko planiranog samoubojstva.

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.