Lom u Banovini: Baldasar se odrekao svojih najbližih suradnika

Foto: FAH

SASVIM neočekivano, nešto prije isteka polovice mandata splitskog gradonačelnika Ive Baldasara došlo je do jačeg potresa u Banovini. Baldasar je degradirao svoje najbliže suradnike, direktora kampanje Dragu Davidovića i glasnogovornicu Anu Đeldum, koji više nisu pročelnici Ureda i Kabineta, nego viši savjetnici specijalisti.

Transformacija i reorganizacija

Da se nešto opako zakuhalo vidjelo se još početkom godine kada je Baldasar nenadano odlučio napraviti transformaciju Ureda i Kabineta, i to tako da ih objedini. Napravio je to radi efikasnijeg rada, tada je objašnjavao, što je pomalo čudno budući da je reorganizaciju svih tih gradskih službi izvršio odmah po dolasku u Banovinu u drugoj polovici 2013. godine. Što je moglo za tako kratko vremena poći po zlu? Davidović i Đeldum na pročelnička mjesta zasjeli su početkom 2014. godine nakon što su odabrani na natječaju, kojeg nitko nije odveć ozbiljno shvatio.

Objedinjeni Ured i Kabinet preuzela je Marina Protić, bivša novinarka Slobodne Dalmacije, koja je u Banovinu preselila prije 10 godina za vrijeme mandata HDZ-ovog gradonačelnika Zvone Puljića.  

Degradirani na nižu plaću

Davidović i Đeldum ostali su tako na suhom, bez svojih službi te su prevedeni u više savjetnike specijaliste, Davidović za razvojne projekte, Đeldum za odnose sa javnošću. Degradacija im je donijela i nešto nižu plaću. Umjesto pročelničkog koeficijenta 4,22 sada imaju onaj višeg savjetnika specijaliste od 3,92, čime im je plaća pala za nekih dvije tisuće kuna i iznosi 10-ak tisuća kuna.

Ovakav rasplet pomalo je iznenadio budući da su Davidović i Đeldum slovili kao Baldasarovi ljudi od najvećeg povjerenja. Još prošle zime Baldasar se vrlo angažirano zauzeo za svoje smijenjene pročelnike kada su pali stručni ispit. Splitski gradonačelnik novinarima se požalio kako Index vrši mobbing nad Đeldum i Davidović, i to samo zbog toga što smo se usudili napisati da su pali ispit koji se plaća iz gradske blagajne i pri tome citirali njegovu vlastitu izjavu kako ga je sramota odgovoriti na pitanje o tome.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.