Krvavi tulum u Podstrani: Sud naložio supervještačenje

Ilustracija: Gogole maps

NA PRIJEDLOG branitelja Željka Gulišije, sudac Mlađan Prvan naložio je supervještačenje koje bi trebalo otkloniti nedoumice prethodna dva vještačenja oko mehanizma nastanka ozljeda djevojke koja je jedva izvukla živu glavu s krvavog tuluma u Podstrani prije gotovo pune dvije godine.

"Nema šanse da su ozljede nastale golom rukom"

Vještačenje splitskih liječnika poslužilo je Državnom odvjetništvu kao temelj podizanja optužnice protiv 22-godišnjeg Roka Šimca kojeg terete za silovanje i pokušaj ubojstva kolegice s fakulteta. Splitski su liječnici naveli kako su teške ozljede, dosad u nas, a i šire nezabilježene, mogle nastati jedino uporabom tehničkog uređaja s rotacijom.

To bi objasnilo stanje u kojem je djevojka dovedena u večernjim satima 16. studenog 2012. godine u splitsku bolnicu. Tako je danas govorio i šef splitske kirurgije dr. Zdravko Perko. Po njemu, a i ostalima, nema šanse da su ozljede nastale golom rukom.

Nema uređaja

Obrana je, pak, nakon podizanja optužnice za 37 tisuća kuna dobila vještačenje riječkih liječnika po kojima je moguće da su ozljede nastale rukom. Sudac Prvan očito ništa ne želi prepustiti slučaju pa je naložio i treće vještačenje.

Inače, prilikom pretrage kuće u Podstrani nisu nađeni bilo kakvi uređaji kojima se moglo počiniti ovo nedjelo. Djevojka se događaja ne sjeća, a Šimac tvrdi da je sve bilo dobrovoljno i da nije koristio ništa osim ruke. Suđenje je odgođeno na neodređeno dok se ne obavi vještačenje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.