Kroz Hrvatski sabor ove godine prošetalo 19 tisuća posjetitelja

Foto: FAH

GOTOVO 19 tisuća građana, tri i pol tisuće više nego lani, prošlo je ove godine Hrvatskim saborom, pokazuju podaci saborske Službe za građane.

Samo u dva dana manifestacije Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora, u svibnju i listopadu, Saborom je prošlo više od 1.900 građana.

Broj posjetitelja ove je godine porastao u svim kategorijama, a posebno je vidljiv interes domaćih i inozemnih srednjoškolaca i studenata za saborsku povijest i rad suvremenog parlamenta.

Ipak, najbrojniji posjetitelji u Saboru i ove su godine bili učenici osnovnih škola, njih više od 8.200, potom srednjoškolci (5.800) te studenti hrvatskih i inozemnih sveučilišta (1.280), sveukupno njih više od 15.000.

Više od 3.200 građana u Sabor je došlo u sklopu raznih građanskih udruga, pojedinačno ili kao članovi raznih izaslanstava.

Kako se radi na plenarnoj sjednici željela je provjeriti gotovo trećina svih posjetitelja, dakle njih gotovo sedam tisuća.

Porastao je i broj stranaca koji su željeli vidjeti kako izgleda hrvatski parlament, ukupno ih je bilo 1. 219, zabilježila je saborska Služba za građane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.