Kreće se u obnovu Majčinskog odjela dječjeg doma u Nazorovoj

Foto: domzadjecu.hr

U DOMU za nezbrinutu djecu Zagreb u Nazorovoj, uskoro kreće obnova Majčinskog odjela kako bi napokon profunkcionirao punim kapacitetom.

Ukupna vrijednost radova je oko milijun i 750 tisuća kuna, većina financijskih sredstava je prikupljena a onoliko koliko fali, negdje oko 800 tisuća kuna nadodat će Grad Zagreb.

"Nama je bitno da ova ustanova dobije upravo onaj odjel koji sada ne može koristiti, a to je za majke sa djecom. Što to znači, to znači strašno puno za te majke, tu dječicu. To je nešto što kvalitetu njihovog života ovdje, makar je u ovom domu standard visok, ali sa ovim mi ćemo poboljšati zaista taj standard ove ustanove", rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

Trenutno Dom skrbi za 8 majki sa njihovom djecom, ali potrebe su puno veće, i zahtjevi se moraju odbijati jer jednostavno nema dovoljno kapaciteta, naglasila je ravnateljica Doma za nezbrinutu djecu Zagreb, Jasna Ćurković Kelava.

"S obzirom da već jako dugo čekamo ovu obnovu, obratili smo se gradonačelniku da nam pomogne u skrbi ovoj vrlo ranjivoj skupini korisnika. To su uglavnom mlade majke, često maloljetnice, gdje ih morate osnaživati, ojačavati da se zadrže uz svoje dijete, da kad odlaze odavde da odu sa svojim djetetom. Ali u svemu tome im treba pomoći, osnažiti ih, pružiti im potporu, školovanje, edukaciju."

Odjel bi trebao biti gotov za godinu i pol do dvije. Osim toga Grad Zagreb ustupit će i par stanova za projekt Stambene zajednice kojim se ostvaruje kako mogućnost osamostaljenja djece nakon što izađu iz doma, te kako bi se spriječilo da se nakon života u domu opet vrate i budu osuđeni na sustav socijalne pomoći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.