Kerum puknuo: Sramite se, ja ne pogodujem nikome!

Foto: Nikola Vilić/Cropix

KERUM je jutros ipak pukao! Zakuhao je HDSSD-ovac Luka Roguljić, kojem nije bilo jasno zbog čega se za održavanje gradske rasvjete uzima ponovno SEM Juroslava Buljubašića, premda nisu ni najpovoljniji, ni financijski najstabilniji, već upravo suprotno.

Kerum prigovarao, pa ponovno uzeo SEM za rasvjetu

"Ako se dobro sjećam, gradonačelnik je na početku svog mandata govorio kako se SEM-u pogodovalo, a evo sada se opet uzima njihova ponuda premda nije najpovoljnija, već skuplja za 1,4 milijuna kuna", ostao je u čudu Roguljić favoriziranjem starog partnera Grada Splita. 

Po Roguljićevom mišljenju, natječaj je naštiman. "SEM je dobio posao zahvaljujući umjetničkom dojmu. Ja vam za ovo neću glasati", konstatirao je vijećnik HDSSD-a, kojem se u kritici natječaja pridružio i Tomislav Prljević iz HDZ-a. Njemu je bilo nejasno zbog čega se konkurentske firme nisu ocijenile s dovoljnim brojem bodova samo zato što su rasvjetu održavali u Omišu ili Solin, dok su neki za Kloštar Ivanić dobili maksimum.

Kerum se želi zaštiti

"Pojedini vijećnici olako koriste termin pogodovanje. Može vas biti sram. Niti sam sudjelovao u javnoj nabavi, niti sam s ikim pričao oko toga. Kerum nikada nije sudjelovao u nečasnim radnjama. Ma što ovo meni treba. Neka se sve odgodi za idući tjedan, a u međuvremenu neka DORH da svoje mišljenje je li sve u redu s natječajima", gadno se uzrujao Kerum. Napustio je prostoriju, kratko se vratio, vrlo emotivno još jednom ponovio kako sve ovo radi u cilju svoje zaštite te se ponovno udaljio iz vijećnice. 

HNS brani firmu svog donatora

Javio se Joško Dvornik. HNS-ovac je očekivano ustao u obranu natječaja te odabira SEM-a, što apsolutno ne čudi budući da je vlasnik Buljubašić stari HNS-ovac, a iz iste stranke dolazi i njegov direktor i saborski zastupnik Srđan Gjurković.

"Rasvjeta je preozbiljna stvar da bi se sada nešto odgađalo. Mislim da je ovo sve skupa izrežirano u predizborne svrhe. Prošao sam ja to sve", pravio se nevješt Dvornik, kao da ne razumije u čemu je problem.

Glas razuma

"Glas razuma je donio kolega Dvornik. Dobro je rekao ovo oko predizbornog vremena. Ne vidim nikakvog razloga da se bilo koja točka povlači, nego da se napravi normalna rasprava. Gradonačelnik je iziritiran. Nitko dosad u gradskoj vlasti nije išao toliko u DORH koliko meni. To je bizarno, izvan svake pameti. Policajac me zbog snijega zvao da moram dati izjavu inače će me privesti. Pa je li to normalno? U Gradu Splitu nitko ništa nije namještao", pokušao je Šundov spasiti što se da.

"Ovo je sve zbog izbora", zaključila je Nevenka, kojoj se također "otela" visoka intonacija. Ispričala se... Prijedlog je prošao, posao je dobio SEM.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.