Karlovčani ostvarili prvu pobjedu: Protiv Toplane 19 optužnih prijedloga jer je kršila propise!

Foto: Ilustracija

KOORDINATOR Građanskog pokreta "Neću usluge toplane", Domagoj Švegar, jučer je službeno obaviješten da je Državni inspektorat RH, u periodu od 23.9.2012. do 22.4.2013. godine, nadležnom sudu u Karlovcu podigao 19 optužnih prijedloga protiv Gradske toplane d.o.o. To je epilog akcije aktivista Građanskog pokreta "Neću usluge toplane" i udruga za zaštitu potrošača, koji su u posljednjih 7 mjeseci podnijeli ukupno 43 prijave Državnom inspektoratu. Od te 43 prijave protiv Gradske toplane, Državni inspektorat je do sada odbacio samo četiri prijave kao neosnovane, a neke od prijava su još u obradi. Osim postupaka koje je protiv Gradske toplane pokrenuo Državni inspektorat, DORH trenutno obrađuje nekoliko prijava vezanih za legalnost osnivanja Gradske toplane, odnosno za prijenos koncesije sa propale na novu toplanu.

Ovime je zaključena prva faza otpora Građanskog pokreta "Neću usluge toplane", koja je osim velikog broja prijava nadležnim institucijama obuhvaćala i potpisivanje peticije, prosvjedno spaljivanje računa pred postrojenjem Gradske toplane te druge oblike građanskog neposluha, ali i konstruktivno sudjelovanje u javnim raspravama oko izmjena nacrta Zakona o tržištu toplinske energije.

"Ovim putem također obavještavamo javnost da su aktivisti Građanskog pokreta "Neću usluge toplane" jednoglasno prihvatili prijedlog dosadašnjeg koordinatora, Domagoja Švegara, da upravljanje Pokretom preuzme Davor Bajs, doktor znanosti s područja energetike. Gospodin Bajs je vrhunski stručnjak na području toplinarstva i energetike i zaključili smo da je logično da najkompetentnija osoba usmjerava aktivnosti Pokreta. Odlučeno je da će Bajs dužnost koordinatora Pokreta preuzeti u ponedjeljak, 20. svibnja 2013.", poručuju iz pokreta.

Pod vodstvom Davora Bajsa, GP "Neću usluge toplane" nastavit će s radom, prateći zakonitosti u poslovanju Gradske toplane i ukazujući na eventualne nepravilnosti. "Pokret će također pružati savjete svim zainteresiranim osobama koje žele ili ne žele biti korisnici toplane, a u skladu s novim Zakonom o tržištu toplinske energije i ostalom pravnom legislativom. O svojim spoznajama i aktivnostima, GP Neću usluge toplane nastavit će informirati zainteresiranu javnost.", zaključuju u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.