Kardinal Bozanić: Zdravstveni odgoj u školama razara čovjeka!

Foto:  Ranko Šuvar (Cropix)

"ZDRAVSTVENI odgoj u školama nije u skladu s hrvatskom tradicijom. To je opasno jer u nekim dijelovima razara čovjeka", rekao je danas zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić komentirajući uvođenje zdravstvenoga odgoja u škole. Naime, Bozanić se danas pojavio u javnosti na predstavljanju Papine knjige "Djetinjstvo Isusovo". 
 
No, naravno novinare je najviše zanimao kardinalov stav o zdravstvenom odgoju u školama koji nije po volji Crkve u Hrvata. 
 
"Crkva ne odlučuje o nekim stvarima, nego je Crkva željela istaknuti da ukoliko se radi o tako važnoj temi i važnom pitanju, onda je za to potreban konsenzus građana", rekao je kardinal Bozanić dodajući da javnost nije pitana o toj temi. 
 
Bozanić tvrdi da je Crkva zagovornica demokratskih procedura no isto tako je i zagovornica prava roditelja da odlučuju o onome o čemu oni trebaju odlučivati. 
 
"Crkva samo to promiče i time je ona u službi promicanja ljudskih prava u našem društvu. Mi bismo se trebali više zanimati što misle roditelji i pokušati dobiti njihove stavove, jer problem našeg društva je što se nisu uključili građani u tako važna pitanja odlučivanja i u donošenje toga programa. To je u prvom redu pitanje roditelja jer oni imaju pravo birati odgoj i obrazovanje svoje djece, oni su i pozvani da prosuđuju što se nudi njihovoj djeci u školama", zaključio je kardinal. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.