Kako je Thompson pljunuo po Šibeniku: Tko je za Azimut, protiv je domovine!

Foto:FAH

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON veliki prijatelj šibenskog biskupa Ante Ivasa oglasio se povodom slučaja Azimut, a u svom prepoznatljivom stilu Thompson je sve one koji su podržavaju kulturni i noćni život Šibenika proglasio u najmanju ruku - neprijateljima domovine. Naravno, svi oni koji kritiziraju biskupa ništa su drugo nego "fašistoidni ljevičari".

> Mladi Šibenčani poručili Crkvi i politici: Nismo mrak, nego svjetlo ovog grada!

"Dragi prijatelji, u situaciji kada nam našeg dragog prijatelja oca biskupa Antu Ivasa napadaju fašistoidni ljevičari, isti oni koji godinama napadaju Thompsona, oni koji naše svećenike nazivaju "klerofašistima" a nas katolike "klerotalibanina", koji su se drznuli u izjavama da naš biskup nema pravo glasa, zbog nezakonite zarade dvojice ugostitelja predvode prosvjede protiv biskupa ispred biskupove kuće, oni za koje su hrvatski branitelji fašisti, mi kao i sam Thompson dajemo puno podršku ocu biskupu Anti Ivasu i molimo dragoga Boga da mu u ovim neuobičajenim trenutcima za koje smo mislili da su ostali u smeću komunističke prošlosti, kad su povlašteni napadali naše svećenike, naše vrijednosti i svetosti koje želimo svjedočiti i živjeti, da mu podari snage i jakosti kako bi mogao kao i do sada uvijek svjedočiti ljubav prema Bogu i bližnjemu", stoji u na službenom Facebook profilu pjevača Marka Perkovića Thompsona koji se pridružio Facebook grupi podrške biskupu Anti Ivasu.  

Ne poštuju starost biskupa

Više od 500 ljudi koji su se okupili sinoć ispred kluba Azimut u Šibeniku, čime su pružili podršku vlasnicima ovog kluba čiju ljetnu pozornicu žele ugasiti biskup Ante Ivas i lokalna HDZ-ova vlast, Thompson je optužio da nemaju poštovanja prema starijim osobama.   


"Oni koji nemaju časti ni poštovanja ne samo prema Božijoj službi nego i prema starosti oca biskupa neka se zapitaju da li bi vodili prosvjede i uznemiravali svoje roditelje ili se to događa upravo zbog toga što im nije podaren odnos poštovanja prema vrijednostima dostojnim čovjeka. Potpora ocu biskupu Anti Ivasu Pozivamo i vas da date potporu našem dobrom ocu biskupu Anti Ivasu", stoji na kraju Thompsonove poruke.

Katolički đački dom umjesto Terranea

Riječ o jako dobrim odnosima između ovog kontroverznog pjevača i predstavnika klera da je Thompson uglazbio i pjesmu biskupa Ivasa. Riječ je o pjesmi Maranata.

Biskup koji često mijenja oltar za pozornicu recitirao je Thompsonove stihove na jednom njegovom koncertu, a često i svoje mise završi s dubokoumnim stihom Thompsonovog folka. Organizirali su i humanitarni  koncert da bi se skupio novac za gradnju katoličkog đačkog doma u Šibeniku, a na platou gdje se održavao kozmopolitski festival Terraneo niknut će katolički đački dom.

Uz Željku Markić i ratnog zločinca Daria Kordića, biskup Ivas bio je počasni gost na derneku u Čavoglavama koji je trajao do jutarnjih sati.

> Gradonačelnik Šibenika: Azimut ostaje!

> Sprema se veliki prosvjed za Azimut: "Biskupe Ivas, večeras nema spavanja!"

> Šibenik i Dalmacija na nogama: "Ovo je klerofašizam u kojem ne želimo živjeti"

> Vlasnici Azimuta pušteni na slobodu: Jedan policajac bio je jako neugodan, udario je djevojku u klubu

> Evo kako su Karamarko i Crkva zabranili noćni život u Šibeniku 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.