Jeste li spremni za sedam dana bojkotiranja INA-inih benzinskih crpki?

NAKON jednodnevnog bojkota benzinskih crpki, održanog 22. veljače, anonimna skupina preko Facebooka poziva na novu, veću akciju - bojkot INA-inih benzinskih crpki na punih tjedan dana.

Nova akcija počinje u nedjelju, 25. ožujka i predviđa punih sedam dana bojkota INA-inih benzinskih crpki, sve do subote, 31. ožujka.

Zahtjevi isti: Smanjite cijene naftnih derivata!

"Zahtjevi su ostali isti! Želimo smanjenje cijene naftnih derivata, te ovoga puta bojkot se odnosi samo na Inine benzinske crpke. Uvažili smo vaše primjedbe, te očekujemo da sudjelujete u masovnom bojkotu crpki", stoji u statusu grupe na Facebooku.

Anonimna skupina smatra kako su cijene maloprodajnih naftnih prerađevina neopravdano visoke, te zahtijevaju od INA d.d. da smanji maržu na svoje proizvode sukladno cijeni barela na svjetskom (ili mediteranskom) tržištu.

Od Vlade traže da smanji svoje namete koji su enormno visoki (oko 50%) jer "ovakva cijena derivata ne samo da je neodrživa za kućne budžete vozača nego i gospodarstvo u cjelini, a tu se prvenstveno misli na poljoprivrednike, ribare i autoprijevoznike".

Ocijenili su kako je prvi bojkot, iako je trajao svega jedan dan, bio pravi uspjeh te kako su zadovoljni njegovim ishodom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.