Izraelski predsjednik: Zapadna obala je naša zemlja

Screenshot: YouTube

IZRAELSKI predsjednik Reuven Rivlin je u razgovoru s naseljenicima rekao da Izrael ima "pravo" graditi naseobine na teritoriju okupirane Zapadne obale. 

"Ja izraelsku zemlju volim svim svojim srcem. Ja nikad nisam i nikad neću odustati od te zemlje. Za mene, naše pravo na ovu zemlju nije pitanje političke rasprave. To je temelj modernog cionizma," rekao je.

Rivlin smatra da je "izraelska zemlja" i okupirana Zapadna obala gdje se izgradnja izraelskih naselja smatra ilegalnom prema međunarodnom zakonu i već godinama predstavlja veliku prepreku u mirovnim pregovorima s Palestincima koji je drže dijelom buduće nezavisne države, piše AFP.

Zapad učestalo poziva Izrael da prekine s izgradnjom ilegalnih nasilja na okupiranim područjima.  

"Mi nikom ne smijemo dati osjećaj da sumnjamo u naše pravo na našu zemlju. Za mene je naseljavanje izraelske zemlje izražavanje našeg prava, našeg povijesnog prava, našeg nacionalnog prava," kaže Rivlin čiji komentar stiže u trenutku pojačane napetosti zbog ubojstva palestinske bebe koja je živa izgorjela u napadu izraelskih ekstremista.

Rivlin je nakon incidenta na Facebooku osudio "židovski terorizam" zbog čega je dobio prijetnje smrću koje su također jedno od obilježja modernog cionizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.