Izrael imigrantima plaća po tisuću eura da odu iz zemlje

NAKON što je izraelska vlada prije nekoliko dana najavila kako planira iz zemlje protjerati najmanje 25.000 imigranata iz Afrike, tamošnje je ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo novcem potaknuti Afrikance da dobrovoljno napuste Izrael.

Glasnogovornica ministarstva Sabine Hadad kazala je kako će oni koji dobrovoljno pristanu otići u roku od dva tjedna dobiti tisuću eura u gotovini i avionsku kartu. Do objave je došlo nakon što je sud u Jeruzalemu kazao kako s pravne strane nekoliko tisuća migranata iz Južnog Sudana, Malija i Obale Slonovače mogu biti protjerani. Oni iz Somalije, Eritreje i Sudana zasad ne mogu biti protjerani, jer se smatra kako bi povratkom u matične zemlje njihov život bio ugrožen.

Izraelski ministar unutrašnjih poslova prethodno je kazao kako bi protjerivanje imigranata moglo potrajati mjesecima. Stoga Izrael planira sagraditi ogromne sabirne centra za imigrante kako bi ih spriječio da odlaze u gradove. Pretpostavlja se da je u zadnjih nekoliko godina u Izrael ilegalno ušlo oko 60.000 imigranata iz Afrike.

"Ti infiltratori će, skupa s Palestincima, brzo donijeti kraj cionističkog sna. Muslimani koji ovdje stižu niti ne vjeruju da ova zemlje pripada nama, bijelim ljudima", kazao je ministar unutrašnjih poslova Eli Yishai za novine Maariv i tako pokazao kakav stav ima izraelska vlada o došljacima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.