Ispitana i žrtva: Osumnjičeni za silovanje studentice u Podstrani na slobodi

Foto: Božidar Vukičević/Cropix

R. Š., 20-GODIŠNJI student iz Splita, osumnjičen za silovanje vršnjakinje i kolegice s fakulteta, pušten je jučer na slobodu nakon što je u splitskom zatvoru proveo dva mjeseca, potvrdio nam je njegov branitelj Željko Gulišija.

Učinjeno je to nakon što su ispitani svi svjedoci, uključujući i silovanu djevojku koja, kako neslužbeno doznajemo, ništa posebno nije kazala ni na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu.

Sada se čeka još rezultat psihijatrijskog vještačenja nakon čega bi trebalo uslijediti dizanje optužnice.

Nema zatvora, nema zaštitne mjere

Djevojka je brutalno silovana na tulumu iz pakla koje je društvo sredinom studenog prošle godine priredilo u Podstrani. Okolnosti događaja nikada nisu utvrđene. R. Š. tvrdi da je koristio samo tri prsta, a to ne odgovara težini nanesenih ozljeda, zbog kojih je djevojka ostala trajni invalid.

Ništa posebno nije reklo ni društvo s tuluma, a silovana djevojka tvrdi da se ne sjeća ničega. Utvrdilo se da su i žrtva i osumnjičeni bili poprilično alkoholizirani, ali unatoč sumnjama, nije nađena prisutnost narkotika.

Kako su prestali egzistirati razlozi za istražni zatvor, osumnjičenom nije izrečena nikakva zaštitna mjera koja bi uključivala zabranu kontaktiranja i približavanja oštećenoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.