I HRT na strani Debeljaka: Sindikalca Šegvića šefica informative u Splitu prozvala boljševikom?!

Foto: FaH/Mario Strmotić

SITUACIJA u Brodosplitu i dalje je dramatična. Dan uoči sastanka Uprave i radnika, uopće nije izvjesno da će sastanka biti jer Tomislav Debeljak ne želi sindikate i suspendirane radnike na pregovorima. Uprava ima svoje argumente, a sindikati svoje, zasad se nisu još našli, a i teško će bude li Debeljak inzistirao na svom stavu. Glavni neprijatelj mu je Zvonko Šegvić iz Nezavisnog sindikata Brodosplita, koji nam se popodne požalio kako je imao krajnje neugodan razgovor sa šeficom informative HRT-a u Splitu Vedranom Krstić Ivanišević.

Šegvić: Ovako neugodan razgovor u životu nisam imao

"Ovako nešto neugodno u životu nisam doživio. Vedrana Krstić Ivanišević, bivša glavna urednica Radio Splita, kazala mi je da sam boljševik i rušioc. Čuli smo se nakon što sam bio u programu Hrvatske uživo. Rekao sam da je sramotno kako su neki popratili zbivanja u škveru i kako se govorilo da nema Kolektivnog ugovora, što naprosto nije istina, jer u članku 19. ugovora između Debeljaka i Vlade stoji da u slučaju nepotpisivanja novog Kolektivnog ugovora važi stari. Nazvala me, ja se nisam mogao odmah javiti, a kada sam se javio, onda mi je svašta izgovorila. Da sam ja dobio prostora na Radio Splitu kao nitko i onda me optužila za ovu situaciju u škveru. Od šoka sam umalo pao u nesvijest. Razmišljam da Krstić Ivanišević prijavim policiji i etičkom povjerenstvu HRT-a", kazao nam je Šegvić.

Šefica informative HRT-a u Splitu: Drago, dragi, ne bum ti niš rekla

Čuli smo se i s Vedranom Krstić Ivanišević, koja je čuvši tko zove odmah bila naoštrena. Čini se da još nije zaboravila kako je Index pisao o njezinoj zabrani Boba Dylana u programu Radio Splita.

"A šta to tebe zanima što smo ja i Šegvić pričali? Drago, dragi, ne bum ti niš rekla pa ćemo dalje razgovarati na mjestu predviđenom za to", kazala je Krstić Ivanišević, koja je nakon zabrane Dylana promovirana u šeficu HRT-ove informative u Splitu u skladu sa željom Zorana Šprajca da oko sebe okupi najiskusnije profesionalce.

Pitanje o sestri u škveru završilo razgovor s urednicom informative

Pokušali smo saznati zbog čega je Krstić Ivanišević sasula drvlje i kamenje na Šegvića, pogotovo što bi HRT kao javni medij trebao biti nepristran, a ne na strani Uprave, pa nas je zanimalo je li istina da joj sestra Mladenka Milardović promovirana kada je Debeljak preuzeo brodogradilište. Kada je čula da pitamo za sestru, Krstić Ivanišević se još više naoštrila. Nije sebi mogla doći od zaprepaštenja što je pitamo.

"Kakvo tendenciozno pitanje. To ti kao veliki istraživački novinar sam istraži. Pisao si što si pisao, a sada ti ja više ništa neću reći", zaključila je razgovor Krstić Ivanišević naprasno prekinuvši vezu.

Krstić Ivanišević pratila Mladinea, a Sanader joj sestru stavio u Upravno vijeće Zavoda za norme

Sestra joj je radila kao šefica Odjela za standarde Službe projektiranja i konstruiranja, a kako neslužbeno doznajemo, Debeljak ju je postavio na čelo BIS projekta, što nam je potvrđeno i u Upravi škvera.

Koncem 2007. godine Vlada Ive Sanadera ju je imenovala u Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za norme, otprilike u isto vrijeme Krstić Ivanišević je na Radio Splitu kao ekološka novinarka pratila velika dostignuća bivšeg šefa Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u međuvremenu nekoliko puta hapšenog i optuženog ravnatelja Vinka Mladinea.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.