Huliganski napad u studentskom domu: Bakljama na Dalmatince

Foto: esava,info, Index

UVERTIRA u dan u kojem je trebao biti odigran najveći hrvatski derbi obilježen je incidentom u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Tamo su zagrebački huligani upali u čajnu kuhinju devetog paviljona studentskog doma i napali studente iz Metkovića.
 
Krenuli bakljama na navijače Hajduka
 
S bakljama su krenuli na navijače Hajduka, prilikom čega je zapaljen i jedan Hajdukov šal.
Po zidovima su vidljivi tragovi paleži, a razbijeno je i nekoliko prozora. Prema procjeni pomoćnice ravnatelja Studentskog centra za smještaj Ružice Rajšić, materijalna šteta je oko 500 kuna.
 
Naime, kako su vrata 9. paviljona u tom trenutku bila zaključana, huligani su provalili unutra i nasrnuli na studente. Napadači su ubrzo pobjegli, ali jednog su zaštitari uspjeli svladati i zadržati do dolaska policije.

Razbijeni su prozori, a ima i tragova baklji po zidovima.
 
 
U sukob je bilo uključeno više osoba, jedna je lakše ozlijeđena, dijagnosticirane su lakše opekotine, a domski zaštitari i brzi dolazak policije spriječili su veće razmjere ovog incidenta.

Policija nije sigurna radi li se o navijačima
 
Policija je po dolasku na mjesto događaja privela jednog 29-godišnjeg napadača, naknadno su identificirani i drugi, a u današnjem priopćenju policije između ostalog se navodi: "Od 5 domaćih navijača 3 su dovedena zbog sumnje u sudjelovanju prekršaja narušavanja javnog reda i mira dana 21./22. 11. 2014. na prostoru Studentskog doma i 2 zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda."
 
"Ne možemo potvrditi da je riječ o navijačima, ali intervenirali smo u domu na Savi i priveli više osoba na kriminalističku obradu", izjavili su iz zagrebačke PU za Index.

Ima li smisla?

Ponovno se u vezu s ovim napadom dovodi nadolazeća utakmica Dinama i Hajduka, stoji na službenoj stranici studentskog doma Stjepan Radić. 

 "Pitanje je koliko smisla imaju ovakve utakmice i ovakvi ispadi koji se sve češće ponavljaju ne samo na nogometnim terenima već i izvan njega, a sve to uvijek pod jednim te istim izgovorom", stoji na kraju vijesti o napadu.

Privedeno 15 navijača

Podsjetimo, zagrebačka policija privela je u subotu tijekom osiguranja, kasnije otkazanog, derbija između Dinama i Hajduka 15 navijača, među kojima je deset gostujućih i pet domaćih, a među domaćim navijačima troje je privedeno zbog sukoba koji se dan ranije dogodio u Studentskom domu "Stjepan Radić".



 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.