Hrvatski proizvođači računalnih igara na najvećem svjetskom sajmu interaktivne zabave "GamesCom"

Foto: HGK
 
PET tvrtki, članica nedavno osnovane Grupacija za računalne igre, bit će izlagači na GamesComu, najvećem svjetskom sajmu interaktivne zabave na svijetu, u Kölnu, 13.–17. kolovoza.
 
Na hrvatskom će mini-štandu izlagati tvrtke Digitalna avantura d.o.o., Intercorona d.o.o., Iron Ward j.d.o.o., K.I.D. d.o.o. i Pandora studio d.o.o., na svjetskom tržištu poznatije pod brendovima Reboot, Starpoint Gemini, Ironward, Cateia Games i Gamepires, priopćeno je iz HGK.
 
Grupacija za računalne igre osnovana je 15. travnja u sklopu Udruženja za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore, okuplja najznačajnije tvrtke koje se u Hrvatskoj bave izradom i izdavanjem računalnih programa namijenjenih interaktivnoj zabavi na svim platformama (osobna računala, igraće konzole, mobiteli i tableti). U Grupaciji je trenutno aktivno devet tvrtki: 2x2 Games, Cateia Games, Croteam, Dreamatrix, Gamepires, Ironward, Little Green Men Games, Nanobit i Ocean Media.
 
Za predsjednika Grupacije izabran je Andrej Levenski (Gamepires), a za dopredsjednike Marijo Mihoković (LGM Games) te Ante Vrdelja, kolumnist računalnog časopisa Bug, idejnog začetnika udruživanja tvrtki.
 
"Nadamo se da će našim članicama osnivanje Grupacije za računalne igre u HGK pomoći u bržem rješavanju problema koje imaju i kao izvoznici i kao tvrtke koje, zapravo, prodaju znanje na tržištu na kojem ne možete opstati ako niste stalno u tehnološkom i kreativnom vrhu“, izjavio je Andrej Levenski, predsjednik Grupacije, te dodao da već neko vrijeme, zajedno s Komorom, pripremaju projekte među kojima će neki predstavljati iskorak u dosadašnjoj praksi.
 
Iste tvrtke su početkom srpnja započele s procesom osnivanja Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara, udruge neovisne o Komori, kojoj su ciljevi privlačenje investicija, povećanje izvoza, promicanje domaćih proizvođača zabavnog softvera i rad na prepoznatljivosti Republike Hrvatske kao države s kvalitetnim i inovativnim multimedijalnim stvaralaštvom.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.