Hrvatska u New Yorku položila ispravu o ratifikaciji amandmana Rimskog statuta Međunarodnog kaznenog suda

Foto: Hina

HRVATSKA je u petak u New Yorku položila ispravu o ratifikaciji amandmana Rimskog statuta Međunarodnog kaznenog suda (ICC) koji se odnose na Izmjene i dopune Rimskog statuta vezane uz zločin agresije i na članak 8. o ratnim zločinima, priopćilo je u subotu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Amandmani Rimskog statuta Međunarodnog kaznenog suda usvojeni su 10. lipnja 2010. godine u Kampali, u Ugandi, a u Hrvatskom saboru ratificirani su 8. studenog 2013. godine.

Nakon što je Hrvatska položila ratifikaciju, ukupan broj položenih ratifikacija vezanih uz zločin agresije je trinaest, a ukupan broj položenih isprava ratifikacije Amandmana članka 8. je šesnaest. Hrvatska je sedma članica EU-a koja je ratificirala ove amandmane.

Ispravu je u prostorijama Odjela za pravna pitanja UN-a položio veleposlanik Vladimir Drobnjak, stalni predstavnik RH pri Ujedinjenim narodima. Na prigodnoj svečanosti sudjelovali su i veleposlanik Christian Weneweser, stalni predstavnik Kneževine Lihtenštajn i bivši predsjednik Skupštine država stranka Rimskog statuta, te predstavnica iz Ureda predsjedavajuće Skupštine država stranaka, priopćeno je iz MVEP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.