Hrvatska druga po cijeni iznajmljivanja automobila u EU

Ilustracija: Peanutian/Flickr 

PORTUGAL je najskuplja europska zemlja za najam automobila, a u stopu ga prati Hrvatska, otkriva redovno godišnje istraživanje britanskog Post Officea.

Jednotjedni najam automobila opremljenog navigacijskim sustavom i opskrbljenog s 40 litara bezolovnog benzina u portugalskom Farou košta 784 eura, dok u danskom Kopenhagenu za istovjetnu ponudu treba izdvojiti tek 351 euro, prenosi Telegraph. Uz Dansku na začelju su Njemačka (374 eura) i Nizozemska (393 eura).

Hrvatska je s visokim cijenama na visokom drugom mjestu i sa 776 eura značajno skuplja od turistički konkurentnih zemalja Grčke (546 eura), Španjolske (454 eura) ili Turske (395 eura).

Izvješće britanskim turistima savjetuju da ne štede prilikom iznajmljivanja vozila i odvoje novac za dodatno osiguranje (EWI).

"To je lažna ekonomija ako režete troškove držeći se temeljne cijene najma. Mi vozačima savjetujemo da se zaštite od dodatnih troškova koji mogu doseći tisuće funti ukoliko automobil pretrpi štetu ili bude ukraden," savjetuje Andrew Brown iz Post Officea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.