Hashim Thaci: Srbija će danas priznati Kosovo!

"NOVIM dogovorom, koji će danas biti postignut na pregovorima u Bruxellesu, Srbija će priznati Kosovo", slavodobitno je najavio kosovski premijer Hashim Thaci.

Thaci je to kazao u intervjuu za prištinski Express, a u razgovoru se najviše pričalo o trenutnim klauzulama vezanim za predstavljanje Kosova na međunarodnim skupovima. "Srbija prihvaća Deklaraciju o neovisnosti Kosova dok je Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti UN-a bila mrtva i ostaje mrtva", kazao je Thaci.

Oporbene stranke na Kosovu protive se spominjanju Rezolucije 1244 SB UN u fusnoti pri predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima, što je jedan od uvjeta kojeg je postavio Beograd.

Istovremeno, u Beogradu se Boris Tadić sastao sa šefom njemačke diplomacije Guidom Westerwelleom, koji je pohvalio napredak Srbije, ali i napomenuo kako "sad treba biti razuman i fleksibilan", što god to značilo.

Tadić je na to kazao kako smatra da Srbija ispunjava sve uvjete za status kandidata za članstvo u EU, kao i to da, što se Beograda tiče, Rezolucija 1244 UN-a ostaje nezaobilazni faktor u pogledu regionalnog predstavljanja Prištine.

Kao i mnogo puta prije, Tadić je definitivno zaključio: "Srbija ni eksplicitno ni implicitno neće priznati nezavisnost Kosova."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.