Halal turizam u Zagrebu

Screenshot: TZ Grada Zagreba

TURISTIČKA zajednica grada Zagreb u suradnji s Centrom za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, održala je danas seminar pod nazivom "Poticanje suradnje te prilagodba kvalitete gostima s halal tržišta".

Na seminaru su sudjelovale zagrebačke turističke agencije, hotelijeri i ugostitelji, a fokus predavanja bio je na intenzivnijoj suradnji sa zemljama islamskog svijeta zbog boljeg razumijevanja potreba i očekivanja gostiju islamske vjeroispovijesti, a s ciljem povećanja broja posjetitelja iz tih zemalja. Perspektive za rast i razvoj kroz halal turizam već su prepoznali pojedini zagrebački hotelijeri i ugostitelji pa tako danas halal certifikat kvalitete ima nekoliko takvih hotela u Zagrebu. 

Nakon uvodnog predavanja g. Aldina Dugonjića, rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete, sudionici seminara mogli su poslušati i najbolje primjere iz prakse, koje su svim zainteresiranima prenijeli: g. Branko Čukelj iz HUP-a Zagreb; gđa. Štefanija Obradović te gđa Nevenka Fuchs iz Turističke zajednice grada Zagreba koja je održala prezentaciju na temu interesa i perspektive tržišta, nastavno na nastup TZGZ-a na sajmu Arabian travel Market. Ističemo, u Zagrebu je u 2013. godini, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, boravilo oko 21.000 gostiju iz zemalja islamskog svijeta, a ostvarili su oko 47.000 noćenja (ne računajući goste iz BIH).

Do sada je u Hrvatskoj izdan 51 halal certifikat proizvođačima prehrambenih proizvoda zainteresiranima da svoju ponudu prošire i na islamske potrošače i turiste, a svake godine se povećava i broj hrvatskih hotela s halal potvrdom, tako da ih sada ima 12, od čega su čak četiri iz Zagreba. TZGZ je izuzetno zadovoljna odazivom čak 7 predstavnika stranih veleposlanstava te oko 100 predstavnika turističke industrije grada Zagreba na današnji seminar, što pokazuje veliki interes za suradnju i prilagodbu zagrebačke turističke ponude zahtjevima halal tržišta te, isto tako, pozicionira Zagreb visoko na ljestvici gradova spremnih prilagoditi svoju ponudu specifičnim vrstama turizma, ali i željama samih gostiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.