Hajdaš Dončić: Nema razvoja Luke Rijeka bez ulaganja u kopnenu infrastrukturu

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas je boravio u Rijeci. U pratnji domaćina, gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i obnašatelja dužnosti župana Vidoja Vujića obišli su Lučku upravu, Jadroliniju, Lučku kapetaniju i Kontejnerski terminal na Brajdici.

"Nema razvoja Luke Rijeka bez razvoja kopnene infrastrukture", izjavio je ministar Hajdaš Dončić u obraćanju novinarima. Dodao je da Vlada planira nastavak investicija i aktivnosti u povezivanju budućih terminala s prometnicama u unutrašnjosti.

"Pri tome se misli na ubrzanje ulaganja u infrastrukturu postojeće pruge i na mogućim dijelovima gradnja drugog kolosijeka", kaže ministar, a velik je izazov, ističe i pred Hrvatskim cestama.

"Gradnja nove prometnice koja će povezivati zagrebačku obalu s unutrašnjosti, što je vrlo važno uz projekt Svjetske banke i budućeg koncesionara kako bi Rijeka postala ono što objektivno i treba, a to je jedna od najvažnijih luka Mediterana. Dakle, to je i strateški interes, ne samo Rijeke i Primorsko-goranske županije, nego i strateški interes Republike Hrvatske", pojasnio je Dončić. Obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom te iznio buduća očekivanja.

"Očekujem da će ministar i dislocirati neke svoje buduće uprave ili povjerenstva, kako bi bili bliže terenu i operativno rješavali probleme, na način da to rješava struka, a ne da se sastajemo onda kada se stvori problem", kaže Vujić. Rijeka Gateway Projekt realizira se zajmom Svjetske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 160 milijuna eura (IBRD) i 32 milijuna eura iz proračuna Hrvatske. Planirana ulaganja u projekt tijekom 2012. godine iznose 190 milijuna kuna, od čega će se za Kontejnerski terminal Brajdica uložiti 90, a u Kontejnerski terminal Zagrebačko pristanište 80 milijuna kuna, a za ostale komponente projekta, 20 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.