HTV zbog turista počeo emitirati vijesti na engleskom jeziku

MNOGI su zamijetili kako se u kasnom večernjem terminu na prvom programu HTV-a od nedavno mogu čuti i vijesti na engleskom jeziku. Potez je to na kojeg se HRT tijekom ljeta odlučio zbog turista, a vijesti na engleskom mogle bi u programu opstati i po završetku turističke sezone.
 

"News - vijesti na engleskom jeziku emitiraju se na HRT1 od 18. lipnja, svaki dan, nakon Dnevnika 3. Emitirat će se tijekom ljeta i trebale bi prije svega pružiti aktualne, zanimljive i korisne informacije turistima. Moguće je da se, u istom ili sličnom obliku, vijesti nastave i nakon ljeta", kazala nam je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc o ovom novitetu u programu HTV-a.

"Sadržajno obuhvaćaju najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, kulturna događanja, sport, vremensku prognozu, stanje na cestama, poneku zanimljivost ovisno o dnevnim događajima. Vijesti traju tri minute. Uređuje ih i vodi Ljiljana Vinković, dugogodišnja spikerica i urednica HR-a i HTV-a. Vinković je četiri godine bila kulturni ataše u New Yorku pa je upravo sjajno poznavanje engleskog jezika, uz dugogodišnje televizijsko iskustvo, bio jedan od razloga za njezin izbor", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.