HSS: Umjesto Plana 21 dogodila se 21 prevara i 21 laž

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke (HSS) i umirovljeni general Darko Rukavina izjavio je danas u Osijeku da je aktualna vlast lažnim obećanjima prevarila sve građane, pa i hrvatske branitelje, te da je jedino rješenje u dovođenju narodne vlasti.

Na konferenciji za novinare Rukavina je ustvrdio kako se ništa od obećanja iz "Plana 21" nije ostvarilo te da se dogodila "21 prevara i 21 laž", među kojima je i lažno obećanje da se neće smanjivati prava i primanja branitelja.

Vlast branitelje, rekao je Rukavina, nezasluženo i sramotno naziva "povlastičarima", a njihova je jedina povlastica bila to što su imali priliku obraniti i stvoriti samostalnu hrvatsku državu. Branitelji koji su obranili svoju domovinu i danas postaju snaga koja "to zlo treba zaustaviti", istaknuo je.

"Aktualna vlast govori kako treba novi mandat, a bojim se i pomisliti, u odnosu na sve dosadašnje prevare i obećanja, kuda bi nas, u konačnici, mogli odvesti", dodao je Rukavina.

Jedino je rješenje načiniti određene promjene i dovesti narodnu vlast, rekao je i poručio da su branitelji snaga koja može preokrenuti ovu krizu, skupa s narodom, ali se zato moraju aktivno uključiti u politiku.

Komentirajući remont zrakoplova Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) u Ukrajini Rukavina je istaknuo kako smo bili pravodobno upozoreni da Ukrajina neće moći obaviti remont MIG-ova jer nije članica NATO-saveza, a taj je posao trebao biti prilagođen NATO-standardima.

Ocijenio je da su tako dovedeni u pitanje opstojnost HRZ-a i zaštita zračnog prostora, koju smo preuzeli stupajući u NATO, te da su za to odgovorni vrhovni zapovjednik, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te ministar obrane Ante Kotromanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.