Gotova potraga: Opasni odvjetnik ubojica sam se vratio u Vrapče

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

DANAS u rano poslijepodne Darko Zadro sam se vratio u psihijatrsijku bolnicu Vrapče, potvrdila nam je zagrebačka policija. Zadro je prije dva dana pobjegao iz bolnice i policija je intenzivno tragala za njim.

Zadro je u rujnu 2011. godine u Zagrebu ubio 32-godišnjeg Jakšu Denicha.

Podsjetimo, sudac Županijskog suda u Zagrebu Vladimir Pavleković je u siječnju 2012. godine vinkovačkom odvjetniku Darku Zadri odredio šestomjesečno liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.  S obzirom da su i psihijatri tvrdi kako je u trenutku ubojstva bio neubrojiv i u stanju tipične kokainske psihoze, sudac ga nije mogao poslati u zatvor, već mu je samo mogao odrediti boravak u psihijatrijskoj ustanovi. Ta njegova odluka će se preispitivati svakih šest mjeseci.

U optužnici je stajalo da je Zadro 14. rujna 2011. godine u neubrojivom stanju uslijed tipične kokainske psihoze, zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom; ušao u sportsku kladionicu u Trakošćanskoj ulici 2, te bez razloga i povoda iz revolvera kojeg je držao u ruci s udaljenosti od oko dva metra ispalio hitac u glavu oštećenog J. D., koji se nalazio u prostoriji sportske kladionice i ispunjavao listić. Oštećenik je uslijed nanijete mu prostrijelne rane glave preminuo na mjestu događaja.  Ujedno ga se tereti i da je tijekom rujna 2011. godine nabavio točno neutvrđenu količinu kokaina pa je 15. rujna 2011. u Zagrebu, prilikom pretrage stana i drugih prostorija kojima se koristi, policija u dnevnom boravku stana pronašla ukupno 3,27 grama kokaina.


Upucao ga je bivši klijent

Početkom ožujka 2008. godine Zadro je ranjen u pucnjavi u Poreču ispred istoimenog hotela. Na njega je pucao bivši klijent Vincetić kojega je Zadro zastupao optuženika u postupku pljačke Slavonske banke u Vinkovcima 2002. godine. No, njegov klijent nepravomoćno je oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva. Naime, sudsko vijeće je kao "vjerodostojnu i istinitu" prihvatilo Vincetićevu, a ne Zadrinu verziju događaja. Vincetić, čiji je iskaz o pucnjavi navodno bio u skladu sa balističkim vještačenjem, ispričao je kako je Zadro od njega tražio da mu nabavi kilogram kokaina, a kad je to odbio, Zadro ga je udario šakom. Sukob se nastavio, pri čemu je iz pištolja slučajno bio ranjen Zadro.

Bio ispitan zbog Pukanića

Podsjetimo i kako je Zadro bio ispitan tijekom istrage o neuspjelom atentatu na Ivu Pukanića koji je tvrdio da ga Zadrini ljudi žele ubiti. Zadro se javio novinarima iz bolnice i rekao kako su to nebuloze.

2009. prijetio da će se baciti kroz prozor

Odvjetnik Zadro, u lipnju 2009. godine četiri je sata u donjem rublju sjedio na tavanskom prozoru svojih susjeda te vikao da nije lud, da iza svega stoje Mesić i Sanader i kako će se baciti. Samo nekoliko sati prije toga, Zadro je iskočio kroz prozor svoje kuće i pritom slomio lijevu potkoljenicu. Gotovo svi svjedoci govorili su kako je ugledni odvjetnik bio pod utjecajem opijata, a nakon višesatne drame odveden je u KB Sestre milosrdnice. Prema naknadnom izvještaju policije u domu uglednog odvjetnika nađena su dva grama kokaina i drugi opijati.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.