Gori hrastova šuma kod Konjevrata, vjetar otežava gašenje

NA PODRUČJU Konjevrata u Šibensko-kninskoj županiji danas poslijepodne izbio je požar, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Gori hrastova šuma, a u gašenju sudjeluju šibenska Državna intervencijska postrojba i lokalne vatrogasne snage, dok požar iz zraka gase tri kanadera i jedan Air Tractor.

Vatrogasno operativno središte DivuljeDUZS-a zaprimilo je u 17:05 dojavu o požaru otvorenog prostora na području Južne Dubrave u Šibeniku. Požar je lokaliziran u 17.23 sati. Opožareno je 0.15 ha trave, niskog raslinja i mladog maslinika. U gašenju su sudjelovali JVP Šibenik i DVD Perković. Požar je iz zraka gasio 1 Canadair koji je na ovo požarište preusmjeren sa požarišta na području Konjevrata, kako bi se spriječilo širenje požara. U tijeku je sanacija požara.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a, zaprimilo je u 15:10 dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrdova, Priorica kod Sinja. Požar je lokaliziran u 17.30 sati. U gašenju je sudjelovao DVD Sinj sa 5 vatrogasaca i 1 vozilom, a požar je iz zraka gasio 1 Canadair. Opožareno je 2000 m2 trave, makije i divlje hrastove šume na teško pristupačnom terenu. U tijeku je sanacija požarišta.

Oko 17.05 sati izbio je i požar otvorenog prostora na području Visočana. Požar je lokaliziran u 17.45. U gašenju požara sudjelovali su JVP Zadar i DVD Ražanac. Požar je iz zraka gasio 1 Canadair koji je na ovo požarište preusmjeren sa požarišta na području Konjevrata, kako bi se spriječilo širenje požara. U tijeku je sanacija požara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.