FB humanitarci slave prvi rođendan

Foto: Facebook

OVE NEDJELJE Udruga Facebook humanitarci slave svoj prvi rođendan, povodom kojeg su za građane pripremili humanitarni party.

Iako FB humanitarci djeluju već 4 godine, udruga je registrirana tek godinu dana, a u tako kratkom roku pomogli su brojnim obiteljima. Osnovna misija udruge je pomoći ljudima koji su slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, osobama s invaliditetom, starijim osobama, onima koji se trude naći posao, a ne nalaze ga. Jedna od osnivačica Tihana Kunštek...

"Djelujemo na način da odemo u obitelj i vidimo kakvo je stanje, popričamo sa ljudima, dobijemo uvid u određenu dokumentaciju. Nakon toga objavimo akciju na Facebook zidu sa informacijama što je obitelji najpotrebnije, a to je najčešće hrana. Nekvarljivu obično molimo, zatim higijenski pribor. Ponekad se dogodi da su naši korisnici u toliko teškoj financijskoj situaciji da im skupljamo novac za ogrijev, nekim korisnicima smo čak i uspjeli platiti neke račune za struju."

Volontera u udruzi uvijek treba, napominje Tihana i objašnjava kako se možemo uključiti...

" Mi smo u zadnje vrijeme počeli sa praksom da ispred trgovačkih centara sakupljamo pomoć, naravno uz dozvolu trgovačkog centra i dosta često nam ovdje trebaju volonteri, jer obično pravimo te akcije vikendom. Osim što je atmosfera lijepa, negdje duboko u srcu osjetite da ste i na taj način nekome pomogli. Zaista nikome ne bi trebalo biti teško dva sata odvolontirati ispred nekog trgovačkog centra."

Iz udruge pozivaju sve da im se pridruže na nedjeljnoj proslavi...

" Sama proslava će se održati u klubu Metropolis u Aveniji Dubrovnik 10, u nedjelju 26.10. s početkom u 20 sati. Specifično je to što se ne plaćaju ulaznice, već umjesto ulaznica će se ili ponijeti vrećica hrane, higijene ili darovni bon nekog trgovačkog lanca. Ili će se moći ubaciti nekakav simbolični novčani prilog u našu škrabicu."

Donacije će biti podijeljene obiteljima grada Zagreba za koje FB humanitarci Zagreb skrbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.