EU administracija: Zapošljava se 1000 inspektora za nadzor banaka

 Foto: European Union

TISUĆU bankarskih inspektora bit će zaposleno u Frankfurtu koji će biti zaduženi za nadzor 6.000 banaka eurozone, što je ključna etapa za stvaranje bankarske unije.

Mehanizam za jedinstvenu superviziju 6.000 banaka eurozone, o kojem se pregovara već tri godine uskoro će postati stvarnost.
 
Europski parlament  je 12. rujna izglasao tekst o radu mehanizma, a čiji su potpisnici ministri financija i Europski savjet šefova država i vlada EU.
 
Sljedeći tjedan u službenom glasniku EU, kao i na stranicama Europske središnje banke (ECB) bit će objavljen oglas o kandidaturi za predsjednika i zamjenika predsjednika ove nove institucije koja će biti pod pokroviteljstvom Europske središnje banke (ECB).
 
Predsjednik ECB-a prvi je pozdravio odluku Parlamenta riječima: "Ovaj dan predstavlja značajnu etapu za formiranje bankarske unije". ECB već mjesecima radi na regrutiranju tisuću stručnjaka, od kojih je 700 kontrolora, a koji će početi sa radom 2014.
 
"Pregledali smo veliki broj CV zaposlenih u bankarskim nadzornim nacionalnim tijelima, i već smo našli oko stotinu dobrih kandidata", objašnjavaju  iz Frankufurta.
 
Europska središnja banka namjerava  u Frankfurtu unajmiti oko 200 poslovnih prostora za urede, koji se otvaraju 1. studenog. Europsko vijeće odlučit tko će biti na čelu tog važnog nadzornog organa, koji je jedan od tri stupa Bankarske unije.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.