Dres Milana i uzorak DNA u Novom Sadu otkrivaju ubojicu s Marjana

POLICIJA u Novom Sadu radi utvrđivanja identiteta i rasvjetljavanja slučaja ubojstva 31-godišnje Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo privela je nekoliko osoba.

Privedene osobe policija će saslušati, te im uzeti uzorak DNA, kako bi ga usporedila s uzorkom pronađenom ispod noktiju ubijene Selene. Milorad Veljković, direktor srbijanske policije, za Tanjug je izjavio kako očekuje da će policija već u petak ujutro moći priopćiti identitet ubojice s Marjana.

Osumnjičeni je biznismen koji često putuje u Hrvatsku i Italiju

Od izvora iz novosadske policije, koji je želio ostati anoniman, doznajemo da je glavni osumnjičeni muškarac koji se bavi privatnim biznisom, te često putuje u Hrvatsku i Italiju. Pronađeni dres AC Milana bio je ključni trag; osumnjičeni je, naime, veliki obožavatelj trofejnog talijanskog kluba i nogometaša Dejana Savičevića koji je upravo u Milanu proveo najbolje igračke godine. Radi se o osobi koja se bavi privatnim biznisom i navodno ima atipično prezime, tako da je moguće da nije Srbin, iako ima srbijansko državljanstvo.

Podsjetimo, novosadska policija je prekjučer započela provjeru vlasnika svih Škoda Octavia registriranih u tom gradu zbog sumnje da je jedan od njih eventualno umiješan u ubojstvo. U istrazi ovog slučaja meta su bili vlasnici Škoda Octavia koji su ljetos bili na odmoru u Hrvatskoj. Novosadska policija provjerila je i dosjee svih osoba koje od ranije imaju kriminalni dosje zbog kaznenih djela s elementima nasilja.

MUP Srbije: Provjeravaju se operativna saznanja

Do identiteta zasad neimenovanog Novosađanina došlo se na osnovu dresa nogometnog kluba Milan, na čijim je leđima ispisano ime ili nadimak Reksi, a koji je pronađen u blizini tijela ubijene Meksikanke i za kojeg hrvatska policija vjeruje da bi mogao biti u vlasništvu ubojice. Prema izjavama svjedoka, takvu majicu je nosio muškarac koji je ljetos boravio u Splitu, a koji je vozio Škodu Octaviju novosadskih oznaka.


"Srpska policija je povodom ubojstva državljanke Meksika u kontaktu sa kolegama iz Hrvatske. Provjeravaju se neka operativna saznanja", kazali su ranije o tijeku istrage u MUP-u Srbije.

Dačić: Najvažnije sa sigurnošću utvrditi da je to ubojica

Kad i ako se sa sigurnošću utvrdi da je osumnjičeni Novosađani ubio Selenu, može se očekivati njegovo skoro izručenje Hrvatskoj. Potvrdio je to za HTV srbijanski premijer i ministar policije Ivica Dačić.

"Mi imamo potpisan sporazum o izručenju, a konačnu odluku o tome donosi Ministarstvo pravde. Ali mislim da je to sada sporedno pitanje. Najvažnije je da budemo potpuno sigurni da je u pitanju ta osoba", kaže Dačić.

Ravnateljstvo policije: Još nema nikakvih uhićenja

"Policija intenzivno provodi kriminalističko istraživanje oko ubojstva na Marjanu koje ide u više pravaca. Za sada uhićenih osoba koje su osumnjičene za ovo ubojstvo nema. Kada bude uhićenja, o tome ćemo promptno izvijestiti javnost", rekla nam je Helena Biočić iz ureda Ravnateljstva policije.

Tijelo ubijene Selene na putu za Meksiko

Tijelo ubijene Selene sutra bi napokon trebalo stići do Meksika. Jutros je tijelo sa Zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju KBC-a Split prebačeno na splitski aerodrom, odakle je transportirano u Frankfurt. Avion koji će tijelo prebaciti do Meksika iz Frankfurta kreće u kasnim večernjim satima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.