Djeca iz Suvaga sudjeluju u Oldtimer Rallyju za Svetog Nikolu

Foto: Ilustracija

POVIJESNA kolona starih automobila kreće u subotu iz Muzeja automobila Ferdinand Budicki na Oldtimer rally. Vozi se povodom blagdana Sv. Nikole, a u reliju će sudjelovati i oni najmlađi, koji se suboti najviše vesele.

"Povest ćemo naše male prijatelje iz SUVAG-a koji su nam i susjedi kod Muzeja. Kako je Sveti Nikola zaštitnik putnika, sve ćemo zajedno spojiti u veselu božićnu, prosinačku priču", rekao nam je Valentino Valjak iz Muzeja.

15-ak automobila proći će centrom grada, u 13 sati će napraviti pauzu ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a konačno odredište im je: "Završit ćemo u Arena Karting centru na Velesajmu. Tamo ćemo svi isprobati i tu drugu vrstu vozila i tamo ćemo završiti to naše popodnevno druženje", rekao je Valjak.

Druženje uz oldtimere uvijek je zanimljivo, i to cijeloj obitelji. Tako Muzeju Ferdinand Budicki posjećenost ne pada ni u hladnim danima. Dapače, pobrinuli su se da odličnim uvjetima privuku građane i zimi, a usput ih informiraju, educiraju i zabave.

"Imamo grijane prostore, 150 kvadrata, točimo besplatno kuhano vino za posjetitelje i čaj. Nama su zime odlične, mi smo friški prostor u gradu i ljudi nas još otkrivaju. Satima se može tu biti, tu su nikad viđene fotografije iz povijesti automobilizma, igračke, literatura, knjige, dokumentarni filmovi, radionice", rekao je Valjak.

Radno vrijeme muzeja je od 10 do 19 sati, osim subotom kad su vrata otvorena do ponoći. Ulaznice koštaju 30 kuna za odrasle, a za djecu od 5 do 15 godina cijena je 20 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.