Direktor Montera kažnjen sa 7 tisuća kuna zbog nepokretanja stečaja

ANTE KATURA, direktor Montera, kažnjen je sa 40 dnevnih dohodaka zbog nepokretanja stečaja. Katura je kažnjen po optužnom prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, jer je znao da su ispunjeni uvjeti za stečaj s obzirom da je račun tvrtke bio u višemjesečnoj blokadi.

Sud je izdao kazneni nalog na koji se Katura nije žalio pa je postao pravomoćan koncem prošle godine. Da se Katura žalio, išlo bi se u suđenje. Ovako, ima rok od šest mjeseci da plati 7.252 kuna. Ako ne, ići će u zatvor.

Radnici Montera ne žele više raditi bez plaće

Katura odnedavna ima velikih problema sa svojim radnicima, koji su odlučili da neće više raditi bez plaće. Dosta im je bilo tako deset mjeseci.

Problemi s Monterom nisu nikakvo iznenađenje, jer se radi o još jednoj upropaštenoj tvrtki Bruna Orešara. Monter je upropašten jer se zadužio za Orešarove druge tvrtke. Istu sudbinu doživjeli su i brački Jadrankamen te splitski Uzor. Vodi se čitav niz postupaka, Orešar je prošlog tjedna ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog kredita od milijun eura koji je uzeo od Jadrankamena.

Katuri sude zbog zakidanja države dok je vodio financije u VK POŠK-u

Direktoru Montera, inače, već neko vrijeme u Splitu sude zbog višemilijunske štete u državnoj blagajni s kraja 90-ih, kada je bio voditelj financijsko-knjigovodstvenog poslovanja u vaterpolo klubu POŠK. Uz Katuru sudi se i bivšim predsjednicima Davoru Barbariću i Anti Krstuloviću. Isplate igračima prikazivane su kao stipendije, u nekoliko godina takvog poslovanja, nanijeta je velika šteta državnom proračuna na ime neobračunatih poreza i doprinosa.

Osim Kature, na meti splitskog Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, našao se još jedan Orešarov direktor. Vedran Vilović iz Jadrankamena dobio je optužnicu zbog neisplate plaća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.