Direktor CIA-e morao dati ostavku jer je FBI otkrio prijeteće poruke njegove ljubavnice!



DAVID PETRAEUS u petak je podnio ostavku na mjesto direktora američke obavještajne agencije CIA. Priznao je da ostavku podnosi zbog bračne nevjere, odnosno zato što je prevario suprugu s kojom je u braku 37 godina.

Američkim medijima nije dugo trebalo da otkriju identitet Petraeusove ljubavnice. Radi se o 38-godišnjoj novinarki Pauli Broadwell, kolumnistici New York Timesa i Boston Globea, te autorici Petraeuseve biografije. Broadwell također ima supruga, kojeg je varala s Petraeusom.


Došla za njim u Afganistan

Za potrebe pisanja knjige naslovljene "All In: The Education of General David Petraeus" Paula je provela jako puno vremena s šefom CIA-e. S njim je boravila čak i na terenu, za vrijeme Petraeusovih putova u Afganistan.

Nakon što je knjiga izašla, Broadwell ju je promovirala u nekoliko televizijskih intervjua. Prvo pitanje koje joj je Jon Stewart, voditelj The Daily Showa postavio, bilo je kako joj je uopće dopušteno da s šefom CIA-e provede toliko vremena.

"Radila sam na ovoj temi za svoju disertaciju. Kada je Petraeus otišao u Afganistan 2010. godine, odlučila sam to pretvoriti u knjigu. Poslala sam mu e-mail u kojem sam mu to priopćila. Nisam siguran da me shvatio ozbiljno, ali kada sam se pojavila u Afganistanu, pristao je", objašnjavala je tada Broadwell.

FBI otkrio aferu jer je ljubavnica slala prijeteće poruke!

Istraga njene afere sa direktorom CIA-e sada je pod istragom FBI-ja. Istražitelji pokušavaju utvrditi je li Broadwell kao Petraeusova ljubavnica imala pristup tajnim podacima. Također se istražuje mogućnost da je Petraeusa netko ucjenjivao zbog afere.

Prema tvrdnjama Washington Posta, upravo su agenti FBI-ja prvi "nabasali" na Petraeusovu ljubavnu aferu, ali ne u sklopu istraga o upadu u sigurnosni sustav CIA-e, kako se isprva pisalo, već zbog prijetećih e-mail poruka koje je Broadwell slala trećoj ženskoj osobi!

Visoki izvor blizak istrazi za Post je potvrdio da je Broadwell slala poruke ženskoj osobi koja je također bliska Petraeusu. Žena, čiji identitet nije otkriven, toliko se prestrašila prijetnji da je zatražila zaštitu od FBI-ja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.