Dekan ukinuo suspenziju studenticama!

Foto: srednja.hr, EFZG

DEKAN Ekonomskog fakulteta Lajoš Žager ukinuo je suspenziju studenticama, potvrđeno je Indexu od osoba upoznatih sa slučajem te sa samog Fakulteta. Kako doznajemo, dekan će preispitati rad referade jer smatra da ima prostora da se poboljša rad referade.

"Nama je svima žao što je do ovoga uopće i došlo", poručili su s Fakulteta kratko za Index.

"Nakon dostavljenog pravnog mišljenja i tumačenja dekan, Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager donio je Odluku kojom se poništava Odluka o izricanju stegovne mjere Povjerenstva za stegovni postupak studenata.", stoji u obavijesti koja je nešto kasnije stigla s Fakulteta.

Žager se sa studenticama sastao još jučer te kako smo doznali, najavio ukidanje suspenzija, čak i prije sjednice Fakultetskog vijeća koja je bila zakazana za utorak. Nakon što je provjerio ima li on pravo ukinuti suspenzije bez Fakultetskog vijeća, to je i učinio.

"Ni slučajno raditi duže dok su upisi, bez gužve i kaosa efzg nema smisla"

Podsjetimo, Stegovno je povjerenstvo, kako se čini, suprotno Pravilniku suspendiralo studentice zbog komentara na Facebooku u kojima su izrazile nezadovoljstvo radom referade. Radi se o sljedećim komentarima:


"Troše one puno dragocjenog vremena, šteta što to nije naplativo"

"Meni to nije jasno. Moraš doći u 10 da dobiješ broj. Dobiješ žnj broj, čekaš otvaranje referade do 12, sjediš tamo do 14 i oni te ne provozu. Ti si upravo izgubio 4 sata, što u terminima moje satnice na poslu iznosi 76 kuna. I tko će to nadoknaditi? Nitko. ..."

"Ni slučajno raditi duže dok su upisi, bez gužve i kaosa efzg nema smisla"

"Na youtube ima stvar, zove se referada. Poslušajte, dobra je hahahaha"

Jedna od njih napisala je "...mater neradničku...".

A voditelja i djelatnice referade, ali i članove Stegovnog povjerenstva najviše je naljutilo to što su dvije studentice svoj komentar napisale ispod jednog izrazito vulgarnog komentara postavljenog od strane anonimne osobe. No, one nisu niti jednom riječju podržale taj komentar već su izrazile svoje mišljenje o radu referade.

Dekan Ekonomskog fakulteta Lajoš Žager jučer je i sam priznao kako bi se mogao preispitati rad referade, jer ako se većina studenata žali, očito je da nije sve kako treba. A jutros smo doznali kako on smatra da nema razloga za suspenziju studentica, pogotovo ako bi jedna od njih, koja ima još samo dva ispita do kraja, time ostala bez mogućnosti da završi fakultet. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.