Debeli dosje: Znakovni "prevoditelj" s Mandeline komemoracije optužen je za ubojstvo, otmicu, krađu...

Screenshot: YouTube

SKANDAL koji je izbio na komemoraciji Nelsona Mandele još uvijek se ne stišava. Nakon što je utvrđeno da je 34-godišnji Thamsanqa Jantjie "lažni prevoditelj" koji ne zna znakovni jezik gluhih, sada se ispostavilo da je 2003. godine bio optužen za ubojstvo.

Ne zna se kako je slučaj završio jer je sudski spis nestao. Otkriveno je i da je u razdoblju od 1994. do 2003. godine optužen za krađu, provalu u kuću, silovanje, ubojstvo, pokušaj ubojstva i otmicu. Neke optužbe su odbačene jer navodno nije bio sposoban za suđenje, javlja eNCA.

Jantjie je odbio komentirati navode, a vlasti nisu potvrdile ni odbacile optužbe. Nije ni poznato je li Jantjie odležao tri godine zatvora na koji je osuđen zbog krađe.

Još uvijek nije jasno kako je čovjek poput njega došao na samo korak od svjetskih moćnika koji su taj dan bili na komemoraciji. Kada je otkriveno da je tijekom prevođenja koristio nepoznate znakove Jantjie je kazao kako boluje od shizofrenije te da je tijekom komemoracije čuo glasove u glavi što je rezultiralo krivim znakovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.