Davorin Rudolf za sarajevsko Oslobođenje: Pa zaboga već smo počeli graditi Pelješki most! Šlamperaj!

Screenshot: Oslobodjenje.ba

"ZABOGA, pelješki most se već počeo graditi. Obavljena su iscrpna istraživanja, načinjena je kompletna dokumentacija. I sad mi izmišljamo nove varijante, podmorski tunel, brzu cestu, koridor, prijevoz trajektima, nekakav distrikt Neum! Sve nanovo. Kompliciramo život. Šlamperaj! Koridor kroz područje BiH, s obzirom na šengenske uvjete koji zalaze u državni suverenitet, teško bi prihvatile Vlada i Skupština BiH", rekao je stručnjak za međunarodno pravo Davorin Rudolf u razgovoru za sarajevski dnevni list Oslobođenje. 
 
Rudolf je podsjetio koliko je puta s Hrvatske strane obavljena ceremonija i koliko smo puta svečano polagali kamen temeljac te započinjali iznova radove.
 
"Naravno da sam iznenađen jer se o tom mostu još naveliko priča i kod vas i kod nas, a pogotovo što su otvorena pitanja, pa eto i pitanje pelješkoga mosta, između naše dvije zemlje minorna i dobra ih diplomacija, uz jasnu podršku vlada, može u kratkome roku eliminirati" kazao je Rudolf dodajući da Aktualna hrvatska Vlada bi željela ratificirati ugovor Tuđman - Izetbegović o razgraničenju iz 1999. Rudolf je za brzo rješenje dvojbe u Malostonskome zaljevu i na Uni, jer ugovor o granici mora biti maksimalno pravedan za obje strane. 
 
"Ugovor o granici mora biti maksimalno pravedan za obje strane", zaključio je Rudolf. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.