Cvitan zatražio stegovni postupak protiv bivše županijske državne odvjetnice Željke Pokupec

Foto: Hina

GLAVNI državni odvjetnik Dinko Cvitan podnio je Državnoodvjetničkom vijeću zahtjev za pokretanje stegovnog postupka protiv Željke Pokupec, bivše županijske državne odvjetnice, sada zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćio je DORH u četvrtak.

Zahtjev za pokretanje stegovnog postupka je podnijet zbog sumnje na počinjenje stegovnih djela izazivanja poremećaja u radu državnog odvjetništva koje znatno utječu na djelovanje državnog odvjetništvu i zbog ponašanja suprotnog Etičkom kodeksu državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika kojim se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva i državnoodvjetničkoj dužnosti, s prijedlogom izricanja stegovne kazne razrješenja od dužnosti, kaže se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

Na zahtjev glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Željka Pokupec je 6. veljače podnijela zahtjev za razrješenje s dužnosti. Cvitan je drži odgovornom "za propuste i nepravilnosti u radu kojima je dovedeno u pitanje uredno i zakonito funkcioniranje sustava državnog odvjetništva u cjelini" zbog čega je Državno odvjetništvo povuklo "manjkavu optužnicu" za ratni zločin nakon Oluje protiv tadašnjeg pomoćnika zapovjednika Stožera specijalne policije MUP-a Željka Sačića i bivšeg pripadnika policijske antiterorističke jedinice Lučko Franje Drlje. Optužnica protiv Sačića i Drlje podignuta je 12. siječnja, a povučena je prije nego što je o njenoj osnovanosti raspravljalo sudsko optužno vijeće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.