Chavez: Za Falklande ćemo se protiv Britanskog Imperija boriti rame uz rame s Argentincima

IAKO se ponovno oživljeni spor Argentinaca i Britanaca oko Falklandskog otočja još uvijek svodi isključivo na verbalno prepucavanje, venecuelanski predsjednik Hugo Chavez jasno je dao do znanja da, ukoliko ponovno dođe do rata, njegovi vojnici neće oklijevati da pohitaju u pomoć južnoameričkim "kolegama".

"Problem Falklanda je problem koji se tiče i nas, posebno ako u obzir uzmemo oštru retoriku kojom su Britanci nastupili prema Argentini, optužujući je za kolonijalizam. Pa to je klasična zamjena teza", kazao je Chavez na sastanku osam zemalja članica ALBA-e.

Podsjetimo, napetosti u vezi Falklanda oživjele su točno 30 godina nakon rata, a kao podsjetnik na nemile događaje iz prošlosti Britanci su počeli slati ratne brodove u spornu regiju. Ne samo to, nego su na Falklande poslali i princa Williama, valjda kako bi pokazali da misle ozbiljno.

"Ja sad govorim samo u ime Venecuele, ali ako Britanski Imperij opet napadne Argentinu, Argentina ovog puta neće biti sama", kazao je osebujni venecuelanski predsjednik, prenosi Telegraph.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.