Britanski regulator natjerao banke da vrate 2 milijarde dolara, zbog obmanjujućih ponuda

Foto: Arhiva

NAJVEĆE britanske banke – Barclays,HSBC i Royal bank of Scotland – osnovale su fond kako bi nadoknadile štetu klijentima, prouzročenu nejasnim uvjetima prilikom prodaje polica osiguranja od krađe identiteta.

Osiguravajuća kuća CCP Group preuveličavala je rizik od krađe identiteta, kako bi prodala što više polica, koje su klijentima zapravo bile nepotrebne.
 
Britanski bankarski regulator (FCA) objavio je popis od 13 banaka i kartičarskih kuća, koje su pristale sudjelovati u obeštećenju, kojim će biti obuhvaćeno sedam milijuna klijenata.
 
"Banke i kartičarske kuće prodavale su proizvod CCP Groupa, te moraju snositi svoj dio odgovornosti, kako bi se ispravile nepravilnosti", objavio je britanski regulator.
 
CPP Group prodao je preko 23 milijuna polica osiguranja od krađe identiteta, u razdoblju od 2005. do 2011. godine. Osim zastrašivanja klijenata, kako bi prodali što veći broj polica, osiguravatelj je ponude slao i uz tek izdane kartice.
 
Oštećeni klijenti uskoro mogu očekivati obavijest od strane CCP Groupa, u kojima je objašnjen proces naknade štete, koji bi trebao biti okončan 2014. godine.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.